Najljepši Advent onaj u Osijeku, vinkovački Advent na visokom trećem mjestu, a broncu osvojio i Advent u Nijemcima

Foto: Grad Vinkovci

Najljepše advente 2021. po izboru FB publike portala gradonačelnik.hr uz Osijek imaju Varaždin, Vinkovci, Slavonski Brod, Šibenik, Opatija, Karlovac, Đakovo, Velika Gorica i Samobor. Za najljepši advent u kategoriji općina izabran je onaj u Općini Jasenice.

Tijesna i neizvjesna višednevna utrka Osijeka i Varaždina završila je na kraju uvjerljivom pobjedom osječkog adventa koji je od prvog dana krenuo u petoj brzini, kao najjači favorit, piše gradonacelnik.hr navodeći kako je osječki Advent osvojio 27.225  lajkova, a na svim objavama preko 39 tisuća. Fanovi su slike Adventa u Osijeku sherali preko 3.300 puta, podršku i divljenje iskazali u preko 6.600 komentara, što je rezultiralo dosegom od gotovo 278 tisuća ljudi!

Foto: gradonacelnik.hr

Advent u Varaždinu je, pak, osvojio 25.798 lajkova, fanovi su njegove slike sherali preko tisuću puta, ukupno je prikupio preko 34.600 lajkova, a slike je vidjelo gotovo 233 tisuće ljudi.

Iako je bila nemoguća misija dostići Osijek i Varaždin, ništa manje dramatična i uzbudljiva nije bila niti borba za treće mjesto, i to između vinkovačkog i slavonskobrodskog adventa. Broncu’ je na kraju osvojio Advent u Vinkovcima sa osvojenih 6.270 lajkova. Slavonski Brod izgubio ju je, pak, za tek 13 glasova – utrku su završili na četvrtom mjestu sa osvojenih 6.257 lajkova.

Foto: gradonacelnik.hr

Što se općina tiče, nakon tijesne utrke između advenata iz Općine Vir i Općine Jasenice, pobjedu je uz 40-ak glasova prednosti odnijela Općina Jasenice. Na trećem je mjestu advent iz Općine Nijemci, četvrti onaj iz Općine Čepin, a na petom mjestu utrku je sa svojim adventom završila Općina Medulin, navode iz gradonacelnik.hr.