Najgori pokloni – ovo nipošto nemojte darovati za Valentinovo

Foto: Pixabay

Što kupiti voljenoj osobi za Valentinovo, pitaju se mnogi. A što nikad ne biste smjeli darovati?

S obzirom na to da je riječ o romantičnom danu, i darovi trebaju biti takvi. To znači da odmah možete zaboraviti na ultrapraktične darove poput glačala, perilice za posuđe, motorne pile i slično.

Ne bi bilo naodmet izbjegavati i šaljive darove. To uključuje i ironične loše poklone kao što su čarape, rupci ili flomasteri. Takvi šaljivi darovi možda funkcioniraju u drugim prigodama, no za Valentinovo je ipak bolje držati se romantike.

cvijećem, iako zna biti predvidljivo, teško možete pogriješiti. Međutim, nemojte da vam to prijeđe u naviku. Ako već sedam godina kupujete supruzi ruže, možda je vrijeme da ove godine smislite nešto originalnije. I uvijek uložite malo truda, nemojte samo pokupiti prvi buket koji vam dođe pod ruku.

Nikada ne kupujte stvari koje bi na bilo koji način mogle uvrijediti vašu bolju polovicu. U tu kategoriju spadaju, primjerice, članarine za teretanu (to nije baš suptilan način da svojoj dragoj kažete kako se udebljala), osvježivači daha, pornografski filmovi i slično.

Darovanje novca također je loša ideja. “Evo ti 200 kuna, daj si uzmi nešto što ti se sviđa”, rečenica je koja će malo koga oduševiti. Namjere su vam možda dobre, no ostavit ćete dojam da vam se nije dalo kupovati dar.

Kućni ljubimci? Štenci ili mačić mogu biti slatki, no riječ je i o velikoj odgovornosti. Upitajte se je li vaša veza došla do te točke da nekome možete darovati životinju? I jeste li sigurni da ćete znati izabrati pravoga ljubimca?

Konačnu odluku trebate sami donijeti. Slično pravilo vrijedi i za tetovaže s imenom voljene osobe. Ako ste dovoljno dugo u vezi, možda je oduševite. Ako ste dosad bili na tri spoja, velika je vjerojatnost da vas više nikada neće nazvati.

Želite li svog dragog ili dragu počastiti večerom, neka to ipak bude neki finiji restoran, a ne buregdžinica na tramvajskom okretištu. Posebno je lijepo ako vas za to mjesto vežu dobre uspomene, a vrijedi i obrnuto – izbjegavajte mjesta na kojima ste prije pet mjeseci osjetili mučninu nakon jela ili su vas prevarili na računu.

I na kraju krajeva, neka vam se nipošto ne dogodi da ne kupite baš ništa. Čak i ako vam voljena osoba kaže da ove godine ne želi nikakav dar, zbog štednje ili nekog drugog razloga, kupite joj barem nekakvu sitnicu. Ugodno iznenađenje nikome nikad nije zasmetalo.

Večernji list/Bojan Arežina