Najbolji KUD ovogodišnjih Folklornih večeri „Seljačka sloga“ iz Gradišta

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Posebno stručno povjerenstvo koje je pratilo nastupe svih sudionika Folklornih večeri na ovogodišnjim 52. Vinkovačkim jesenima gdje je u pet večeri na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni nastupilo 60-ak KUD-ova iz Vukovarsko-srijemske pa je to ujedno i Županijska smotra izvornog folklora, najboljom folklornom skupinom je ocijenilo KUD „Seljačka sloga“ iz Gradišta.

Ova folklorna skupina će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora sljedeće godine na 53. Vinkovačkim jesenima, a drugoplasirani KUD „Slavko Janković“ iz Rokovaca-Andrijaševaca i trećeplasirani KUD „Branimir“ iz Bošnjaka predstavljat će najistočniju županiju na smotrama folklora u Zagrebu i Metkoviću.

Četvrti je KUD „Ogranak seljačke sloge“ iz Drenovaca, peta je „Grančica“ iz Đeletovaca, šesti „Matija Gubec“ iz Sotina, sedma je „Seljačka sloga“ Nuštar, osma „Šokadija“ iz Lipovca, deveti su „Jankovci“ iz Starih Jankovaca i deseta „Seljačka sloga“ iz Bogdanovaca.Izvor: Vinkovačke jeseni