Najavljena revizija slučaja ozljeđivanja Darka Pajičića

ZAGREB, VUKOVAR, Slučaj ozljeđivanja vukovarskog branitelja Darka Pajičića, sukladno odluci ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, će na reviziju stručnih službi MUP-a. Kako navode iz Službe za odnose s javnošću MUP-a RH tim sastavljen od policijskih službenika i stručnih službi Kabineta ministra i Ravnateljstva policije provest će reviziju slučaja nakon čega će ministru Orepiću podnijeti izvješće.

“Nakon što zaprimi izvješće ministar Orepić upoznat će javnost o svemu što je utvrđeno”, navode iz Službe za odnose s javnošću MUP-a RH.

Podsjećamo kako je Pajičić teško ozlijeđen prilikom razbijanja dvojezične ploče, u studenom 2014. godine, postavljene na pročelju zgrade Policijske postaje Vukovara. Naime, tada je reagirao policajac Saša Sabadoš poslije čega je Pajičić pao na nogostup i ozljedio se. MUP je odmah proveo i internu reviziju slučaja u kojoj je utvrđeno da je Sabadoš postupio u skladu s pravilima službe.

Postupanje Sabadoša prijavljeno je i DORH-u, a slučaj je završio i na sudu.

“Smatramo kako su provedenim kriminalističkim istraživanjem i izvanrednim nadzorom utvrđene se relevantne činjenice u ovom događaju te ponovno razmatranje ovoga slučaja od strane Ministarstva unutarnjih poslova nije potrebno”, objavio je tada MUP RH.

Darko Pajičić preminuo je u studenom prošle godine.

IVAN MATIĆ