Nadbiskup Hranić izdao dekret o razriješenjma i imenovanjima, mons. Tadija Pranjić odlazi u mirovinu

Foto: Đuro Karalić

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić, izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a njegovom odlukom službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima razriješen je dugogodišnji župnik te župe, mons. Tadija Pranjić, koji odlazi u mirovinu. Njega će u središnjoj vinkovačkoj župni zamijeniti vlč. Damir Stanić, župnik Župe Preobraženja Gospodinova u Piškorevcima

Također, vlč. Anđelko Cindori razriješen je službe župnika Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i službe upravitelja Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te imenovan župnikom Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Na njegovo mjesto dolazi vlč. Mario Brkić, dosadašnji  upravitelj Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu.

Vlč. Leon Noudeviwa Sagbohan razriješen je službe župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i službe pastoralnog suradnika Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima te je imenovan upraviteljem Župe Kraljice Svete Krunice u Kuševcu.

Vlč. Ante Lučić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku te je imenovan upraviteljem Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima.

Vlč. Matija Aušić razriješen je službe župnog vikara Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku te je imenovan župnim vikarom Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji i pastoralnim suradnikom Župe sv. Martina, biskupa, u Bošnjacima.

Vlč. Patrik Križanac razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Euzebija i Poliona, mučenika, u Vinkovcima te je imenovan župnim vikarom Župe sv. Petra i Pavla, apostola, u Osijeku. U Župi sv. Euzebija i Poliona zamjenit će ga vlč. Božidar Nađ, dosadašnji župni vikar Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Fra Marko Vuković, OFM, razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru, a na njegovo mjesto dolazi fra Ivan Crnković, OFM.

Vlč. Luka Ivković razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima te je na tri godine stavljen na raspolaganje srijemskom biskupu za pastoralne potrebe u Srijemskoj biskupiji.

Vlč. Filip Sertić razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima i Župe bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika, u Vinkovcima, službe nadbiskupijskog povjerenika za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja te službe pomoćnika nadbiskupijskog povjerenika za pastoralni rad s mladima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te je upućen u Rim na poslijediplomski studij religiozne pedagogije i katehetike.