Na pravoslavni Badnjak pjevali pjesme nedopuštenog sadržaja, pucalo se u zrak, a protiv dvojice policajaca pokrenut disciplinski postupak

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Danas je se oglasila policija o događanjima koja su zabilježili u subotu, u Bršadinu i Trpinji, na pravoslavni Badnjak.  

„6. siječnja u Trpinji, oko 5.30 sati, 18-godišnjak je cestom u naselju upravljao traktorom s priključnim vozilom u kojem su se nalazili 21-godišnjak 20-godišnjak i 18-godišnjak i maloljetnik koji su pod utjecajem alkohola izvodili pjesme nedopuštenog sadržaja te tako remetili javni red i mir. Punoljetni počinitelji prekršaja smješteni su u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedena četvorica počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dok je 18-godišnji vozač traktora prijavljen i za upravljanje skupom vozila kojem je istekla važnost prometne dozvole više od godinu dana“, stoji u priopćenju policije.

Istoga dana, a postupajući po dojavi i provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su da su u Bršadinu oko 5.50 sati, dvojica 24-godišnjaka pod utjecajem alkohola iz vatrenog oružja (pištolja) ispalili više hitaca u zrak.

„Policijski službenici su tijekom daljnjeg postupanja od jednog 24-godišnjaka oduzeli pištolj i tri komada streljiva, a od drugog 24-godišnjaka pištolj, tri spremnika za pištolj i 27 komada streljiva. Jedan 24-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je drugi uhićen“, navode iz policije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kao i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana navedene osobe bit će prekršajno prijavljene, dok je provedeno kriminalističko istraživanje prekršaja i za 59-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, jer je oružje i streljivo držao bez nadzora te je na taj način 24-godišnjaku omogućio neovlašteno posjedovanje i nezakonito korištenje vatrenog oružja, za što će također biti prekršajno prijavljen.

„Jedan od počinitelja prekršaja, 24-godišnjak, je policijski službenik u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj te je 6. siječnja 2024. godine udaljen iz službe i protiv njega će biti podnijet zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti. Također, u tijeku je utvrđivanje postojanja elemenata disciplinske odgovornosti i za 59-godišnjaka, koji je također policijski službenik PU vukovarsko-srijemske“, navodi se u priopćenju PU vukovarsko – srijemske.