Na ovogodišnjoj “Zlatnoj potkovi” sudjelovalo 13 svatovskih zaprega i preko 40 jahača

VUKOVAR, U organizaciji vukovarske Konjogojske udruge Potokova danas je održana peta po redu manifestacija svatovskih zaprega i jahača „Zlatna potkova“. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je 13 svatovskih zaprega i preko 40 jahača iz Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije ali i iz Đakova, Baranje, Slavonskog Broda…

„Želimo i na ovaj način doprinijeti očuvanju slavonske tradicije i običaja. Uz to bavimo se i sportskim dijelom“, rekao je Damir Zetović, predsjednik „Potkove“ dodajući kako ova vukovarska udruga broji 25 grla konja i 30-ak članova.

U sklopu manifestacije birana je najljepša svatovska zaprega gdje je žiri gledao uparenost konja, spremljenost kola, posadu… U sportskom dijelu manifestacije sudionici su se natjecali u vožnji seljačkih kola između čunjeva kao i u tekličkom jahanju. Sudionike su ocjenjivali suci iz Državne ergele u Đakovu.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako je „Zlatna potkova“ samo jedna u nizu manifestacija u gradu koje su u nastajanju i koje iz godine u godinu rastu i razvijaju.

„One će postati prepoznatljiv simbol Vukovara i kao takve imaju punu potporu Grada Vukovara“, rekao je Penava.

IVAN MATIĆ