Na grobove branitelja na Memorijalnom groblju položene ruže i upaljeni lampioni

Foto: Đuro Karalić
VUKOVAR, Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru članovi Udruge Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili su ruže i upalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja uoči 27. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu.

 

“Radi se jako puno na pronalasku nestalih osoba i mi to znamo. Sve državne službe su jako puno angažirane, ali nažalost rezultata nema. Jako puno je prošlo od posljednjeg pokopa na ovom groblju”, kazala je predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Po riječima predsjednice Udruge Vukovarske majke Mande Patko ključne informacije i nestalima nalaze se u Srbiji i tamo ih treba i tražiti što, kako je kazala, Hrvatska i čini, ali pozitivni pomaci se još uvijek ne vide.

“U mandatu ove Vlade smo puno napravili. Promjenili smo metodologiju rada, ide naš prijedlog prema Srbiji da se revidira postojeći sporazum s tom državom koji datira još iz 1995. godine, a u izradi je i prvi Zakon o nestalim osobama u Republici Hrvatskoj”, kazao je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić.
Naveo je kako se od 1770 branitelja i civila poginulih u obrani Vukovara 1991. godine još uvijek traži njih 386.