Na Borincima i ove godine “Od Đurđeva do Markova”

djurdjevo, markovo, borinci, vinkovci
Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, I ove godine na Borincima, kraj kapelice Uzašašća Gospodnjega, održat će se manifestacija “Od Đurđeva do Markova”, koju već šest godina u suradnji s gradskim vlastima Vinkovaca organizira Udruga “Naši Borinci”.

Ove godine događanja će se zbiti 22. i 25. travnja.

“Kao i svake godine konjanici i zaprege će se okupiti ispred župe Presvetog Srca Isusovog na Lapovcima te u povorci krenuti put Borinaca. Ovdje kod kapelice u 12 sati bit će misa, a nakon toga predviđeno je druženje svih koji se ovdje okupe, a nadam se kako će se i stanovnici Borinaca, ali i oni iz drugih dijelova grada okupiti u što većem broju”, kazao je predsjednik udruge “Naši Borinci” Vlado Varga.

Nadodao je kako će se na blagdan sv. Marka, misa služiti u 18 sati s blagoslovom polja.

“Svaka manifestacija koja okuplja naše građane, a pogotovo ovakva koja nas izvede ovdje u prirodu u prelijepi krajolik Borinaca, na jedno posebno misno slavlje ovako na otvorenom, do blagoslova konja i konjanika, to je jedan zaista izniman događaj koji Vinkovčanima daje priliku da se uz sve to i malo podruže, porazgovaraju i da oni iz drugih dijelova grada upoznaju ovaj lijepi dio grada, naše Borince”, kazao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dotaknuo se i uvjeta života Borinčana podsjetivši na projekt povezivanja Borinaca sa središtem grada nadovožnjakom za koji je raspisan natječaj za izgradnju, ali je morao biti poništen jer ponude nisu udovoljavale propozicijama.

“Tako da ćemo kroz nekoliko dana natječaj ponoviti i nadamo se konačno izabrati izvođača, izgraditi nadvožnjak i spojiti Borince s gradom najkraćom mogućom vezom. Također, početkom svibnja ovdje će krenuti radovi na kanalizacijskom sustavu, na rasvjeti se već nešto radilo i vjerujemo da će Borinci vrlo brzo dobiti onu komunalnu infrastrukturu kao i ostali dijelovi grada”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.