Na berlinskom poljoprivrednom sajmu i proizvođači iz Vukovarsko-srijemske županije

Foto: Grad Vinkovci

BERLIN/VINKOVCI, Izaslanstvo Grada Vinkovaca predvođeno gradonačelnikom Ivanom Bosančićem boravilo je na sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije „Međunarodni Zeleni Tjedan Berlin 2020.“ koji se održava u Berlinu.

Sajam je službeno otvorila njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner, a u ime Republike Hrvatske prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota, izvjestili su iz vinkovačke gradske uprave.

Foto: Grad Vinkovci

„Naša Hrvatska, a pogotovo Slavonija ima sve prirodne preduvjete za snažan gospodarski razvoj kako bi bila žitnica Europe. Sudjelovanje na ovom Sajmu značajno je za promociju hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije te iznimna prilika za uspostavu poslovnih kontakata s izlagačima i investitorima zainteresiranima za suradnju i potencijalna ulaganja u naš kraj“ izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Oko pedeset hrvatskih izlagača, među kojima i dio iz Vukovarsko-srijemske županije, ima priliku njemačkom tržištu predstaviti svoje najbolje proizvode i time doprinijeti međunarodnoj prezentaciji i prepoznatljivosti Hrvatske u gospodarskom, ali i turističkom kontekstu.