Motociklist na graničnom prijelazu Županja sa 3,11 promila skrivio prometnu nesreću

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema informacijama iz PU tijekom proteklog vikenda u Vukovarsko – srijemskoj županiji dogodilo se 8 prometnih nesreća od kojih je jedna bila sa ozlijeđenom osobom, a preostalih 7 sa materijalnom štetom.

Prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom dogodila se u Nijemcima kada je vozač teretnog automobila (1963), sa prisutnošću alkohola u organizmu od 1,05 g/kg, prešao na lijevu stranu kolnika i slijeće sa kolnika u odvodni kanal pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometne nesreće sa materijalnom štetom dogodile se u Vinkovcima, na Autocesta A3,  Vukovaru, Vrbanji, Županji i u Soljanima.

Ističu kako je 16 vozača zatečeno sa prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je sedam vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. 41-godišnji vozač motocikla uzrokovao je prometnu nesreću na graničnom prijelazu Županja, a ujedno je imao i najveću prisutnost alkohola u organizmu (3,11 g/kg), nakon čega je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja.     

„S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu( tijekom vikenda 15.-17. svibnja 9 vozača je isključeno iz prometa, tijekom vikenda 22.-24. svibnja  iz prometa je isključeno 18 vozača, tijekom vikenda 29.-31. svibnja 13 vozača i tijekom vikenda 5. do 7. lipnja 17 vozača) policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela“, izvijestili su iz PU.