Mobilni tim udruge B.a.b.e. pruža besplatnu pravnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja

www.icv.hr

VUKOVAR, Mobilni tim udruge B.a.b.e., kojega čine odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko i psihologinja Bruna Nedoklan, u četvrtak, 21.siječnja, borave u Vinkovcima i Vukovaru.

Kako navode iz udruge radi se o projektu pod nazivom „Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti“ koji je usmjeren na pružanje besplatne pomoći ženama žrtvama nasilja u obitelji, osiguravanjem regionalne dostupnosti usluga pravnog i psihosocijalnog savjetovanja. Prema odredbama projekta pomoć se pruža žrtvama nasilja u Sisačko- moslavačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji i to na način da mobilni tim jednom tjedno posjećuje jedan od gradova ove dvije navedene županije. Zainteresirani građani se izravno mogu dogovoriti za termin kod voditeljice projekta na e-mail petra.kontic@babe.hr.

Dodaju i kako je u okviru projekta pokrenuta i besplatna telefonska linija za žene žrtve nasilja koja je dostupna svakim radnim danom od 8 do 16 sati. Svi koji trebaju takvu vrstu pomoći mogu se javiti na telefon 0800 555 202. Treba znati i kako se na telefon javljaju volonteri i volonterke koji su prošli specijaliziranu edukaciju u okviru projekta. Dodatne informacije mogu se dobiti na web stranici trebam-savjet.com na kojoj je dostupan i info pult na kojem sve žrtve nasilja i njima bliske osobe anonimno mogu zatražiti pomoć odnosno savjet.

Projekt „Savjetom i razgovorom protiv nasilja i socijalne isključenosti“ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo u svibnju prošle godine, a traje godinu dana.