MMA borac Mario Žgela na primanju kod župana Dekanića

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić primio je, u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, MMA borca, iz vinkovačkog kluba Valens, Maria Žgelu i njegovog trenera, Iliju Zirduma. Naime, Žgela je u finalnoj borbi FEN promocije u Poljskoj knockoutom pobijedio domaćeg borca Adama Kowalskog i time ostvario pobjedu karijere.

“U cijelu priču ušao sam prije četiri godine sa srcem iako se do tada nikada nisam bavio sportom. Radim u šumi, treniram šest dana u tjednu, a treninzi su naporni. Svaki traje više od tri sata. Ništa mi nije teško posebice nakon pobjede koju smatram krunom svog dosadašnjeg rada”, rekao je Žgela.

Žgelin trener Ilija Zirdum je naglasio kako je ova borba u Poljskoj samo jedna od četiri ukupno ugovorene u FEN organizaciji, a planovi za budućnost mladog borca tu ne staju.

“Svoju prvu borbu Mario je odradio samo sedam dana nakon što je prvi put došao u naš klub “Valens” i od tada niže samo uspjehe. Ako me pitate za njegovu budućnost mogu samo poručiti da je samo nebo granica “, istaknu je Zirdum.

Župan Dekanić je rekao kako od samog početka mandata nastoji skrenuti pozornost javnosti na naše sugrađane koji su uspješni na poljima u kojima djeluju te da ga tako iznimno veseli i uspjeh našeg MMA borca Maria Žgele koji je u Poljskoj ostvario zapaženu pobjedu.

“Riječ je o pobjedi koja govori u prilog činjenici da Žgela ima sve predispozicije da postane zapažen borac na svjetskoj MMA sceni. Njegov je uspjeh jedan od najboljih primjera kako se uz puno predanog i konstantnog rada, bez velike financijske koristi i interesa, može doći do vrhunskih rezultata”, rekao je Dekanić.

Dodao je i kako će s pozicije župana poticati sve sportaše, klubove i ljude koji uistinu žive sport i kojima je on stil života.

“Mogu im samo čestitati na osvojenoj borbi i obećati potporu, kako Mariu, tako i drugim mladim sportašima i njihovim klubovima. Njihovi rezultati nisu samo njihova nego i promocija cijele Vukovarsko -srijemske županije kako u zemlji tako i u inozemstvu”, zaključio je Dekanić.