Mladić iz Vinkovaca usmrćen u razmjeni vatre s policijom, u PU upućen stručni tim MUP-a

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Kako se i pretpostavljalo Ante Peša (21) je utorak navečer usmrćen u razmjeni vatre s policijom. Naime, on je nakon toga što je usmrtio oca Antu (63) pobjegao automobilom dalje gdje ga je pronašla policija. U prvoj izjavi glasnogovornika PU vukovarsko – srijemske Dragoslava Živkovića policija je prethodno u znak upozorenja pucala u zrak poslije čega je on počeo pucati u smjeru policije koja je uzvratila vatru. Današnje policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Vezano uz postupanje policije prema 21-godišnjem osumnjičeniku za ubojstvo 63-godišnjaka, jučer, 29. ožujka, temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva Vukovar, provedena je obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine.
S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku  uporabili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovjedio  je,  temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku. Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali. Nakon što stručni tim podnese izvješće glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno, bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost s više detalja.
Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije. Kriminalističko istraživanje se nastavlja”, stoji u priopćenju policije.