Mladi vukovarski dizači utega odlični na seniorskom Prvenstvu Hrvatske

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, Ukupno 52 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova, a među njima i  pet  članova Kluba dizača utega „Vukovar“ nastupilo je proteklog vikenda na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore i III. završnom kolu ekipnog Prvenstva Hrvatske, održanom u Splitu.

Iako zbog mladosti kluba, još nemaju „pravih“ seniora i na seniorskim natjecanjima nastupaju sa mlađim uzrastima, to nije priječilo mlade Vukovarce da u Splitu u nižim kategorijama  pokažu svoju superiornost i ostvare vrijedan uspjeh osvajanjem četiri zlatna odličja, dva srebra i dvije bronce.

Tri zlatna odličja u trzaju, izbačaju i biatlonu, pripala su Davidu Todoroviću u kategoriji do 61 kg., koji je podigao u trzaju 48 kg., izbačaju 58 kg. i biatlonu 106 kg. Jedno zlato u trzaju i dva srebra u izbačaju i biatlonu osvojio je Nikola Todorović u kategoriji do 55 kg., sa rezultatom od 66+82=148 kg. Dvije bronce u trzaju i biatlonu (u izbačaju je četvrti), pripale su Davidu Miljkoviću u kategoriji do 55 kg. sa podignutih 28+34=62 kg.

Do 73 kg. nastupio je Stjepan Topolovec sa rezultatom od 36+50=86 kg. i  ostvario tri plasmana na šesto mjesto.

U ekipnom dijelu natjecanja, III. završnom kolu Prvenstva Hrvatske, priključio im se i Zdenko Prokop, koji je ostvario rezultat od 95+110=205 kg. i time pomogao da KDU „Vukovar“  na kraju prvenstva za 2018. godinu zauzme sedmo mjesto u konkurenciji devet ekipa.