Mještani Negoslavaca proslavili Dan općine

NEGOSLAVCI, Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Negoslavcima je obilježen Dan općine koji stanovnici toga sela nedaleko Vukovara proslavljaju na blagdan Velike Gospojine koja se u pravoslavnom kalendaru slavi 28. kolovoza.

U prigodnom govoru, načelnik općine Dušan Jeckov kazao je kako je ključni dokument razvoja Negoslavaca do 2020.godine Strateško razvojni program općine Negoslavi, a čija bi realizacija, kako je ustvrdio, trebala donijeti nova radna mjesta.

“Naša općina u izradu toga programa uložila je 100.000 kuna, a on podrazumjeva izgradnju energetskih postrojenja na biomasu kao i popratne poslove poput izgradnje plastenika za uzgoj povrća i sušara za ljekovito bilje”, kazao je Jeckov.

Sjednici je nazočan bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je mještanima Negoslavaca čestitao Dan općine zaželjevši im uspjeha u daljnjem razvoju općine.

“Vi ste tipičan dokaz da općine nisu višak, ako se racionalno ponašaju i dobro posluju”, poručio je u govoru potpredsjdnik SDSS-a Mile Horvat.

ĐURO KARALIĆ