Mirovna grupa mladih Dunav Vukovar provodi kampanju “Time to move”

Foto: Pixabay

VUKOVAR, Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje zajednički organiziraju nekoliko događanja kroz mjesec listopad, a sve u sklopu kampanje “Time to move” koju u listopadu provode Eurodeskovi multiplikatori.

Riječ je o slijedećim aktivnostima:

  • Aktivnost „Zaigraj Time to move“ – Gimnazija Vukovar (23.10.) i Tehnička škola Nikole Tesle
  • Online kviz „Time to move“ za mlade s područja Vukovarsko-srijemske županije (14.10. do 26.10.2019.)
  • Info točke Time to move za srednjoškolce i mlade – Srednje škole Vukovar i Gradska knjižnica Vukovar
  • Online informiranje mladih u sklopu kampanje na stranici Info centra za mlade Vukovar i stranici Mirovne grupe mladih Dunav ( ypgd.org)

Na svim aktivnostima u okviru kampanje mladi će saznati više o Eurodesku, multiplikatorima Eurodeska te mogućnostima za mobilnost koje im se nude u okviru programa Erasmus+ ( mogućnosti za volontiranje, stažiranje, obrazovanje i rad s mladima u inozemstvu).

“Glavna je svrha kampanje doprijeti do mladih osoba u dobi od 13 do 30 godina, prvenstveno onih u manjim sredinama te onih kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada da uz pomoć nekog od programa lakše pronađu svoje mjesto u društvu”, poručuju iz Mirovne grupe mladih Dunav.

Eurodesk je europska informacijska mreža koja daje besplatne, kvalitetne i provjerene informacije o mobilnosti za mlade, promiče Erasmus+, Europske snage solidarnosti i ostale programe međunarodne mobilnosti te potiče aktivno građanstvo i razvoj politika za mlade.  

Europska mreža Eurodesk sastoji se od središnjeg ureda u Bruxellesu (Eurodesk Brussels Link), 37 nacionalnih ureda u 35 zemalja te oko 1100 lokalnih i regionalnih multiplikatora. Eurodeskov centar u Hrvatskoj dio je Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Multiplikatori Eurodeska informativni su centri i organizacije koje rade izravno s mladima, informiraju ih i savjetuju o mogućnostima za međunarodnu mobilnost.