Mirna Krajina-Andričević na izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja na listi HSU-a

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) predstavila je večeras u Vinkovcima nestranačku kandidaturu Mirne Krajina-Andričević koja će se kao nezavisna kandidatkinja ispred te stranke naći na listi RESTART koalicije za izbore za Hrvatski sabor u V. izbornoj jedinici.

Kako je istaknuto tijekom predstavljanja kandidature Mirne Krajina-Andričević kojoj je nazočan bio i predsjednik HSU-a, saborski zastupnik Silvano Hrelja, riječ je o osobi koja svojim osobnim i profesionalnim kvalitetama predstavlja veliki dobitak za HSU.

“I ja sam svojedobno, 2003., bio nestranački kandidat na listi HSU-a i mi s tim nemamo problema. Mi imamo povjerenje u ljude i ono što oni čine za javno dobro tako da sam s kandidaturom Mirne Krajina-Andričević vrlo zadovoljan jer nama trebaju takvi ljudi”, poručio je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Govoreći o predizbornom programu HSU-a kao dijela RESTART koalicije, Hrelja je kazao kako je HSU dao prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o mirovinskom osiguranju, o radu umirovljenika, o dodatku na obiteljsku mirovinu u iznosu od 50 posto,, o povećanju obiteljske mirovine sa 70 na 80 posto, o dopunskom zdravstvenom osiguranju i povećanju cenzusa te Zakona o HRT-u, uputivši ih u Sabor te su svi oni “naša legtimacija za ove izbore i kao takvi ugrađeni su u program RESTART koalicije”.

Foto: Đuro Karalić

Po njegovim, riječima, ako ljudi doista žele rješenje ovih problema, a kako je kazao, uopće ne sumnja da 220.000 korisnika obiteljskkih mirovina ne želi da se riješe ti probleme, onda nema druge nego RESTART koaliciji pokloniti povjerenje.

Mirna Krajina-Andričević koja je i nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću Vinkovaca kazala je kako su joj kroz liječnički poziv postali bliski problemi umirovljeničke populacije.

“Kroz kontakte s tom populacijom našim građana spoznala sam na kakve sve problem nailaze u životu i često su puta ostvaljeni sami da se s njima bore, a tih je problema puno, od dostupnosti zdravstvene zaštite do socijalne isključivosti”, rekla je Krajina-Andričević.

Po riječima dopredsjednika HSU-a i predsjednika vukovarsko-srijemske organizacije stranke Marinka Lukende, HSU vjeruje kako bi Mirna Krajina-Andričević mogla polučiti odličan rezultat jer je u vrlo kratkom roku prepoznala sve ono za što se HSU zalaže, a to je dobro svih građana, posebice umirovljeničke populacije.