Mirjana Semenić – Rutko: Jesu li svi građani Vukovara jednaki ili jednakiji

Foto: Mirjana Semenić Rutko

Dva dana poslije vaterpolo utakmice Hrvatska – Francuska, kojna je igrana u okviru 5. kola Svjetske lige, priopćenjem za javnost oglasila se vukovarska gradska vijećnica i predsjednica gradske podružnice stranke Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti. Ona u svome priopćenju, koje prenosimo u cijelosti, izražava negodovanje radi činjenice da su većinu gledatelja na spomenutoj utakmici činile VIP osobe.

„Jedan od ljepših događaja u našem gradu dogodio se 14. ožujka 2017. godine. Revijalna vaterpolo utakmica Hrvatska- Francuska. Imali smo prilike vidjeti naše reprezentativce na djelu u našem prekrasnom bazenu. Došla je i predsjednica. Doista predivno.I onda sjena.
Zašto?
Podijeljeno je preko 450 VIP ulaznica. Za revijalnu utakmicu za koju je postojalo 700 ulaznica besplatno je podijeljeno više od 450, a za prodaju je stavljeno 200 ulaznica i to za jako “veliku ” cijenu – 25 kn.
Pitam se dali smo mi koji smo dobili VIP ulaznicu, a i ja sam među njima kao gradski vijećnik, bolji od onih 200  koji su svoje ulaznice kupili. Kada je utakmica bila najavljena moje pitanje ljudima zaduženim za raspored je bilo u obliku zamolbe da mi jave kako bih kupila ulaznice za sebe i svoje dijete . Ali sam samo dobila obavijest da me moja ulaznica čeka. I hvala na tomeAli prilikom ulaska i kada sam sjela imala sam gorak okus u ustima. Središnji dio je bio pun svih nas koji smo imali VIP ulaznice. Da li je ključ bio stranačka ili druga pripadnost ne znam. Ja sam i dalje mišljenje da sam svoju ulaznicu trebala kupiti po regularnoj cijeni.
Ili, ono što je zapravo u ovom slučaju možda bolje da je napravljeno, ako je već 500 ulaznica podijeljeno onda je trebao podijeliti i onih 200. Ili su to građani drugoga reda.I onda domjenak koji je za tih 500. Ako se mogao platiti za njih i tako razbacivati sa gradskim novcem mogao se kupiti i za još 200 ljudi.
I sada nakon ovoga ja se ispričavam mojim sugrađanima što sam bila dio ljudi koji u ovom gradu više vrijede. Prema mom životnom i radnom iskustvu svaki čovjek ima svoju vrijednost koju trebamo cijeniti.

Inače sve ulaznice za događaje kupujem i time ne dozvoljavam da me netko zadužuje ulaznicom, tako ću i ubuduće. I inače već duže vrijeme ne idem na razne domjenke tako niti ubuduće neću. Gladna nisam jer imam svoj posao . I mislim da kada bi u ovom gradu imali posao ne bi bio nikakav problem kupiti ulaznice. ali ono što sigurno nije dobro jeste dijeliti ljude na one koji su vrijedni VIP ulaznice i domjenka na one koji to ne zaslužuju. Pitam se koji je bio kriterij?

Još jednom se ispričavam mojim sugrađanima i u ime onih koji su ovo učinili i pozivam sve da ubuduće svoje sugrađane da se ne dijele i cijene svakog čovjeka ponaosob, jer je čovjek a ne po drugim etiketama“.