Miran vikend za policiju, zabilježili 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je u razdoblju od 10. do 12. prosinca 2020. godine provaljeno u pušnicu u Otoku te je otuđeno više suhomesnatih proizvoda. U toj kući boravi kao podstanar 32-godišnjak i nestali suhomesnati proizvodi su u njegovom vlasništvu zbog čega je oštećen za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa i intenzivno se traži na utvrđivanju svih okolnosti ove provale pušnice.

Tijekom 11. prosinca u nadležnoj policijskoj postaji zaprimljen je odštetni zahtjev društva s ograničenom odgovornošću za opskrbu električnom energijom, zbog nedozvoljenog bojanja trafostanice koja je u njihovom vlasništvu te se nalazi u Vukovaru, u ulici Bana Josipa Jelačića. Materijalna šteta je pričinjena u iznosu od nekoliko tisuća kuna, a policija će podnijeti kaznenu prijavu državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari. Policija će provoditi daljnje istraživanje. 

Tijekom vikenda, od 11. do 14. prosinca 2020. godine dogodilo se 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Borovu, Starim Jankovcima, Vukovaru, Otoku, Petrovcima, Strošincima i po dvije prometne nesreće na autocesti A3 i Vinkovcima.

Iz PU navode i kako su tijekom vikenda zatekli 3 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. U Vinkovcima, kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila, zabilježena je najveća koncentracija alkohola od 2,44 g/kg nakon čega mu je određeno smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 19 prekršaja (svi prekršaji nedopuštene brzine kretanja vozila) na državnoj cesti D2.   

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.