Ministrica Tramišak uručila ugovore o sufinanciranju EU projekata za Vukovarsko-srijemsku županiju i Grad Vinkovce

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručula je danas u Vinkovcima vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću i zamjeniku gradonačelnika Grada Vinkovaca Josipu Romiću ugovore o sufinanciranju EU projekata, ukupne vrijednosti 7,2 milijuna kuna.

Tramišak je također ugovore o sufinanciranju EU projekata uručila i ravnatelju Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Iliji Coti i direktorici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovca VIA Vinkovci Danijeli Slipčević.

“Riječ je o sredstvima namjenjenim sufinanciranju EU projekata, dok Vinkovce i Vukovar čeka i provedba ITU mehanizma. Govorimo o ulaganjima minimalno od 50 milijuna eura za urbani razvoj gradova, koji će razvijati svoje strategije i svoje strateške projekte”, kazala je ministrica Tramišak dodajući kako je Vukovarsko-srijemska županija do sada povukla 3,8 milijardi kuna EU sredstava, a Grad Vinkovci milijardu kuna.

“Riječ je o ogromnim sredstvima koje smo povukli. Usporedimo to s razdobljem od prije deset godina i vidjet ćemo da je to nemjerljivo, a što nas tek čeka u narednih deset godina? Ovo je prilika da zaustavimo odlazak ljudi i iskoračimo iz ovog lošeg ruralnog u razvijenu urbanu cjelinu”, kazao je župan Dekanić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Josip Romić kazao je kako Grad Vinkovce zanima gospodarski razvoj i rast, a sredstvima sufinanciranja olakašat će se provedba brojnih gradskih projekata.