Ministrica Obuljen Koržinek u Vinkovcima: Na novu knjižnicu svi ćemo biti ponosni

Foto: Novosti

Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, bila je danas u radnom posjetu Vinkovcima gdje je s gradonačelnikom Ivanom Bosančićom održala sastanak te posjetila novu zgradu knjižnice i Gradski muzej.

Vinkovci su, rekla je, prvi grad koji je posjetila u svome mandatu, a već je tada s aktualnim gradonačelnikom razgovarala o projektu izgradnje nove knjižnice, pišu Novosti.

„Drago mi je što smo pred samom realizacijom izgradnje nove knjižnice, veći dio građevinskih radova je gotov, a u sljedećoj godini nas očekuje opremanje. Vinkovci su jedini u Hrvatskoj čija je knjižnica izgorjela do temelja, a sada će dobiti novu, suvremeno opremljenu, na koju ćemo svi biti ponosni“, rekla je Obiljen Koržinek.

Nova knjižnica će, moglo se čuti na današnjem sastanku, sigurno biti jedna od najsuvremenijih u Hrvatskoj, građanima Vinkovaca i svima onima koji će ju posjećivati imat će puno toga za ponuditi jer, uz  klasičan dio čuvanja i posudbe knjiga, nudit će sve one sadržaje koje treba nuditi jedna suvremena knjižnica kao jedan suvremeni društveno-kulturni centar. Tu će biti prostor za djecu, prostor za mlade, a ovdje će se smjestiti i važne zavičajne zbirke.

„Ministrica od početka s nama sudjeluje u izgradnji knjižnice i Ministarstvo kulture je svakoga dana prisutno u ovom projektu na čemu smo svi zahvalni. Vjerujem da će otvorenje knjižnice krajem proljeća izazvati zadovoljstvo svih Vinkovčana, ali i cijelog Ministarstva i Vlade koja je stala uz projekt. Zadovoljstvo je vidjeti da ovaj naš projekt ide lijepim i brzim koracima naprijed, da poprima ovakav prekrasan oblik“, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić dodavši kako vjeruje da će u budućem periodu realizirati sve ono što je zamišljeno te u svibnju knjižnicu otvoriti za sve građane.

Objekt neće biti, napominje, standardna knjižnica nego mjesto svih društvenih zbivanja, u korist svih posjetitelja koji će htjeti doći u ovaj predivan vinkovački objekt za čiju će izgradnju, kad se podvuče crta, biti potrošeno oko 50 milijuna kuna.

Ministrica Obuljen Koržinek tijekom boravka u Vinkovcima obišla je i Gradski muzej gdje ju je dočekao ravnatelj Hrvoje Vulić te Župnu crkvu sv. Euzebija i Poliona.

Tekst: Novosti/Josipa Haluška/Đ.K.