Ministar turizma Cappelli najavio razvoj zdravstvenog turizma u Iloku

Foto: ilok.hr

ILOK, Ministar turizma u Vladi RH Gari Cappelli otvorio je u Iloku okrugli stol pod nazivom  „Quo vadis ruralni turizam – Zašto treba ostati“. Tijekom okruglog stola sudionici su razgovarali o nizu pitanja koja se tiču ruralnog turizma poput  onoga ima li ruralni turizam dovoljno potencijala za generiranje novih radnih mjesta, vrijedi li ulagati u kreativnu turističku ponudu na ruralnim područjima te treba li otići ili ostati u Hrvatskoj…

„Moramo biti svjesni što se događalo na ovom području te da smo ulaskom u EU imali i veliki problem iseljavanja ljudi, no s vremenom će se stanje stabilizirati“ rekao je Cappelli.

Najavio je i razvoj zdravstvenog turizma u Iloku te plan otvorenja autokampa, a isto tako razgovaralo se i o prometnoj izoliranosti odnosno pitanju Srijemske transverzale koja je bitan faktor za razvoj turizma na području grada Iloka, problemima s kruzerima, problemu smještajnog kapaciteta te kako poboljšati turističku ponudu. Rečeno je i kako na kontinentalni turizam otpada ni dva posto ukupnog turističkog prometa u Hrvatskoj te da stoga  Hrvatska turistička zajednica kreće u ozbiljnu kampanju razvoja kontinentalnog i ruralnog turizma.

Okrugli stol održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Iloka. Partneri su Turistička zajednica grada Iloka i Iločki podrumi.