Ministar Šustar sa županom Galićem razgovarao o stanju u vukovarsko-srijemskom školstvu

VUKOVAR, Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar poručio je u srijedu iz Vukovara kako je Hrvatskoj nužna reforma u školstvu ali da ona mora biti napravljena na način da bude od koristi učenicima i njihovim roditeljima kao i učiteljima i nastavnicima.

“Moramo učiteljima i nastavnicima dati veću podršku jer bez njih reforma teško da će uspjeti”, kazao je Šustar koji je o stanju u školstvu na području Vukovarsko-srijemske županije u Palači Srijem razgovarao s županom Božom Galićem i gradonačelnicima vukovarsko-srijemskih gradova.

Na pitanje novinara što misli o posebnim programima po kojima se u vukovarskim školama nastava odvija na hrvatskom jeziku i latiničkom pismu i srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, kazao je kako su manjine bogatstvo Hrvatske te treba biti oprezan i nastojati da se dođe rješenja koje svima odgovara.

“To su iznimno osjetljiva pitanja i tome ova Vlada želi pristupiti ozbiljno, europski, a ne da se generiraju konflikti. Previše je ovaj narod pretrpio da na bilo koji način generiramo konflikte”, kazao je Šustar koji je u Vukovaru obišao Osnovnu školu Nikole Andrića, kojoj je nužna obnova te Memorijalni centar iz Domovinskog rata.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položio je vijenac i zapalio svijeću te obišao Spomen dom Ovčara i mjesto masovne grobnice na Ovčari. Dvodnevni boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji završit će posjetom Osnovnoj školi Korođ.

.”Prošli smo tematski stanje u svakoj školi i mislim da je ministar stekao uvid što točno treba napraviti kako bi stanje u školstvu unaprijedili”, rekao je Galić.

Izrazio je uvjerenje kako će, nakon što su, kako je ustvrdio, u protekle četiri godine bili zaustavljena, sada ponovno krenuti ulaganja u obnovu i izgradnju škola na području županije.

ĐURO KARALIĆ