Ministar Goran Marić u radnom posjetu Županji

Foto: Đuro Karalić

ŽUPANJA, Ministar državne imovine Goran Marić danas je sa suradnicima posjetio Grad Županju, te je u uredu gradonačelnika Davora Miličevića održan sastanak na kojemu se razgovaralo o nekoliko tema vezanih uz aktiviranje državne imovine na području grada Županje, ponajprije zemljištima u naselju Šećerana i oko hipodroma, te zgradi Narodne obrane.

“Mnoge općine uopće namaju zemljišnih knjiga, a nalazimo se u 21. stoljeću, niti profesionalnog načelnika, pa ni pročelnike, a za rješavanje ovakvih i sličnih pitanja morate biti kadrovski kapacitirani, a to mnoge jedinice nisu”, kazao je ministar Goran Marić.

Također je kazao kako ni mnogi gradovi ne znaju s kojom imovinom raspolažu dok je Grad Županju označio kao pozitivan primjer prakse u tom smislu.

“Mislili smo da nemamo toga puno za rješavati s državom, ali kada smo sve stavili na papir vidjeli smo da ima tu dosta toga čije vlasnišvo treba riješiti”, kazao je gradonačelnik Davor Miličević.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Miličevićem Goran Marić obišao je tvrku Same Deutz Fahr Žetelice, pročistač otpadnih voda i novo reciklažno dvorište u Županji.