Milinković: 2018. godina bila je izuzetno pozitivna za Vinkovački vodovod i kanalizaciju

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Godina za izmaku za Vinkovački vodovod i kanalizaciju bila je izuzetno pozitivna i kvalitetna na svim razinama. Rekao je to na božićno – novogodišnjem domjenku za novinare direktor ove vinkovačke gradske tvrtke Dražen Milinković. Podsjetio je kako je u proteklih godinu dana realiziran niz projekata, od kojih su neki čekali i po više godina, dok je još niz projekata u pripremi i čeka na početak realizacije.

„Nakon havarije u Slavonskom Brodu riješili smo višegodišnji problem i pronašli rješenje za tri zdenca u Sikirevcima što je sa postojećim osiguralo dovoljne količine pitke vode za Slavonski Brod i nas“, rekao je Milinković.

Govoreći o projektima koje provode kazao je i kako su osigurali sredstva za priključenje Otoka, Komletinaca i Privlake na Regionalni vodovod kao i da su osigurali dovoljne količine pitke i kvalitetne vode za naselja Slakovci i Sremske Laze. Istakao je i kako se puno radilo na samoj kvaliteti vodoopskrbe i kvalitete vode koja se isporučuje potrošačima. Realizirana su i dva projekta sa Ministarstvom poljoprivrede u okviru kojega je izgrađen vodovodni sustav u naselju Karadžićevo kao i sanacija vodovodne mreže u Mikanovcima i Vođincima. U realizaciji je i projekt smanjenja gubitaka u Vinkovcima što je projekt vrijedan 23 milijuna kuna.

„Za manje od godinu dana pripremili smo projekt aglomeracije Vinkovci, potpisali ugovor i krenuli u realizaciju. U okviru projekta biti će izgrađena vodovodna i kanalizacijska mreža u Vinkovcima, Otoku, Ivankovu, Rokovcima i Cerni. Na kanalizacijsku mrežu biti će priključeno novih 8300 domaćinstava“, rekao je Milinković.

Istakao je i kako Vinkovački vodovod i kanalizacija isporučuju izuzetno kvalitetnu vodu te da vodu isporučuju i u Županju, Drenovce i Gunju. Inače, Vinkovački vodovod i kanalizacija imaju gotovo 250 zaposlenih i 35.000 korisnika tako da njihovu vodu pije preko 100.000 građana.