Milinković: Dosta je da se Slavonija zapostavlja, a njezini projekti drže u ladicama

VINKOVCI, Sa središnjeg predizbornog skupa HDZ-a za Vukovarsko-srijemsku županiju, održanog u srijedu navečer na vinkovačkom Trgu bana Josipa Šokčevića, biračima je upućena poruka da na nedjeljnim prijevremenim izborima za Hrvatski sabor glas daju HDZ jer je to, kako je rečeno, jedina politička opcija koja nudi stabilnost, socijalnu jednakost i napredak.

“Vrlo jasno smo rekli, dosta je podjela, dosta je svađa i guranja nebitnih tema u prvi plan, dosta je ideologija i sukoba oko toga. Vrijeme je za sadržaj u hrvatskoj politici. Vrijeme je za znanje, kompetencije, za sposobnost! Vrijeme je za programe koji su utemeljeni koji imaju svoju realizaciju i provedbu”, poručio je u govoru prvi na listi HDZ-a za V. izbornu jedinicu, ministar financija u tehničkoj Vladi Zdravko Marić.

Vinkovčaki gradonačelnik i kandidat na listi Mladen Karlić izrazio je uvjerenje kako će HDZ na nedjeljnim izborima pokazati da želi promjenu, da želi bolji život Hrvatima i Slavoncima.

“Zbog toga mi je drago da je naš predsjednik Andrej Plenković u svoj izborni program stavio naglasak upravo na Slavoniju. Slavonija je projekt koji se mora završiti, koji mora omogućiti zapošljavanje, ostanak mladih i mora omogućiti socijalnu stabilnost i sigurnost”, kazao je Karlić.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i kandidat na listi Dražen Milinković poručio je pak u govoru kako je vrijeme da se Slavoniji vrati sve ono što je dala u Domovinskom ratu, a ne, kako je kazao, da se zaustavljaju slavonski projekti razvoja i gura ih se u ladice.

Na skupu, kojem je nazočio velik broj članova i simpatizera HDZ-a, govorili su i drugi kandidati sa liste te stranke u V. izbornoj jedinici.

ĐURO KARALIĆ