Migranti mu došli u dvorište, ušli u tavanske prostorije i pokušali obiti ulazna vrata

Provale
Foto: Pixabay

ILOK, U ranim jutarnjim satima u utorak obitelj Lončar iz Iloka u svome dvorištu i oko obiteljske kuće imali su nenadane posjetitelje. Naime, dvojica migranata pokušala su obiti bravu na ulaznim vratima kao i prozor na prozoru kuhinje. Tom prilikom, uz manja oštećenja, odneseno im je i tavanskih prostorija nešto mesa, noževi kao i oštrači za noževe.

„Dogodilo se to prije 5 sati ujutro dok smo još spavali. Čuli smo nekakve zvukove za koje smo mislili da su od sina koji kreće na posao. Ispostavilo se to kako se radi o migrantima koji su nam bili u dvorištu“, rekao je Žarko Lončar.

Kaže i kako su mu migranti s nekakvom aku bušilicom pokušali izbiti bravu na ulaznim vratima kao i da su s nečim pokušali otvoriti i prozor na kuhinji. Kada je izašao van migranti su pobjegli prema granici sa Srbijom noseći ono što su uspjeli uzeti.

„Najgora je ta nelagoda i taj osjećaj sigurnosti da nismo sigurni dok smo u svome domu. Prošlu noć nismo niti spavali. Pustili smo u dvorište i pse jer očigledno da ćemo se sami morati pobrinuti za svoju sigurnost. Policija je na terenu, imaju sve te kamere ali ih je nedovoljno tako da granica ostaje neosigurana“, rekao je Lončar.

Dodaje i kako je, nakon što se čulo za njegov slučaj, javilo više iločana koji su imali slična iskustva proteklih tjedana.

„To je postala uobičajena pojava. Zabrinjava što se ovdje ne radi o ljudima koji su birali prazne kuće kako bi prespavali i nastavili negdje dalje nego su tražili naseljene kuće. Pitanje je i na što su sve spremni ti ljudi koji su planski išli u ovu akciju“, rekao je Lončar.