Mažar: Neki situaciju s obilaznicom žele iskoristiti za vlastite političke, demagoške i obmanjujuće ciljeve

Foto: Đuro Karalić

Predsjednik vukovarskog HDZ-a, saborski zastupnik Nikola Mažar poručio je danas s konferencije za novinare održane na temu “Obilaznica – da, trikovi i obmane Domovinskog pokreta – ne!”, kako Vlada nije i neće odustati od gradnje obilaznice grada Vukovara, reagirajući na prozivke s prosvjednog skupa građana održanog dopodne uz podršku vukovarskog Domovinskog pokreta uz kružni tok kod Osnovne škole Antuna Bauera.

“Drago mi je da je potpredsjednik Vlade i resorni ministar Oleg Butković jučer rekao da vukovarska obilaznica nikada nije došla u pitanje i nikada se od nje nije odustalo i, što je najbitnije, njezina izgradnja kreće”, kazao je Mažar izrazivši žaljenje što su, kako je kazao, neki situaciju s obilaznicom željeli iskoristiti za vlastite političke, demagoške i obmanjujuće ciljeve.

Po njegovim riječima, za prvu fazu gradnje vukovarske obilaznice osigurano je 22 milijuna eura i njezina gradnja kreće do kraja godine .

“Umjesto da u miru, stabilnosti i razumijevanju radimo na razvoju grada, politikom podjela, svađa, nerazumijevanja, spaljenih mostova i zatvorenih vrata stvara se grad talac jednoga čovjeka i jedne politike”, kazao je misleći na gradonačelnika Ivana Penavu.

Osim početka realizacije vukovarske obilaznice, Mažar je najavio i izgradnju brze ceste Vukovar-Nuštar, drugu fazu ceste Vukovar-Sotin-Opatovac kroz Sotin do kraja ove godine te kružni tok na križanju ulica Blage Zadre i 12 redarstvenika u gradskoj četvrti Borovo naselje.

“Vlada nikada nije odustala od Vukovara, a što čini najbolje se pokazalo prošloga tjedan kada je Upravni odbor Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara donio odluku o financiranju brojnih projekata u Vukovaru iz državnog proračuna vrijednih gotovo tri milijuna eura”, poručio je prvi čovjek vukovarskog HDZ-a, Nikola Mažar.