Matijević prihvatio zahtjeve PPDiV-a

VINKOVCI, Srbijanski poduzetnik Petar Matijević koji je krajem prošle godine kupio poljoprivredne zadruge u Negoslavcima i Jankovcima u kojima je ukupno zaposlen 71 radnik od kojih je međutim nedavno najavljeno otpuštanje njih čak 38, prihvatio je u srijedu prijedlog kolektivnog zbrinjavanja viška radnika koji mu je uputio Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDiV).

U sedam točaka PPDiV je zatražio bolje uvjete zbirnjavanja viška radnika kojih je u Poljoprivrednoj zadruzi u Negoslavcima 11, a u zadruzi u Jankovcima 28. U jankovačkoj zadruzi prijavilo se još pet radnika za raskid ugovora o radu pod istim uvjetima kao i otpušteni radnici tako da bi programom zbrinjavanja bila obuvaćena sveukupno 44 radnika. Radnici traže 1500 kuna otpremnine po godini staža, posebne uvjete za socijalno ugrožene, prestanak ugovora o radu s 1. ožujkom 2016. i isplatu plaća za pripadajući otkazni rok.

Prijedlog kolektivnog zbrinjavanja viška radnika u zadrugama u Negoslavcima i Jankovcima vrijedan je nešto manje od 400.000 eura i kako navode iz PPDiV-a Petar Matijević prihvatio ga je u cijelosti.

ĐURO KARALIĆ