Mateja Marušić nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta

Foto: Glas koncila

VINKOVCI, Matea Marušić, ponajbolja hrvatska mlada glumica, članica Gradskog kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za najbolje žensko ostvarenje, obznanjeno je na konferenciji za novinare Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

To je druga nominacija za ovu mladu glumicu za Nagradu hrvatskog glumišta koju je zaslužila ulogom Lore Wingfield u predstavi “Staklena menažerija” Tennessee Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Gradskoga kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci.

Prošle godine, Matea Marušić također je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina i to za ulogu Puštenice Julke u “Vrzinom kolu” u režiji Vjekoslav Janković koje je vinkovačko kazalište postavilo na scenu u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu.

Valja istaknuti kako je Mateja Marušić na ovogodišnjem Festivalu glumca nagrađena Nagradom Nada Subotić za najbolje umjetničko ostvarenje mlade glumice do 28 godina i to upravo za ulogu Lore Wingfield u predstavi “Staklena menažerija” te se valja nadati kako niti ovogodišnja Nagrada hrvatskog glumišta neće zaobići ovu mladu i talentiranu glumicu.

Nagradu hrvatskog glumišta 1992. godine utemeljili su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Hrvatska radio televizija i Večernji list, a suutemeljitelji su Ministarstvo kulture, Odsjek za povijest hrvatskog kazališta HAZU, HNK u Zagrebu, Akademija dramskih umjetnosti u Zagrebu i Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa.

O dobitnicima nagrada za 2019. godinu žiriji će odlučiti 24. studenoga, kada će nagrade biti i uručene u HNK u Zagrebu, uz izravan TV prijenos na 2. programu HRT-a.