Marko Nedoklan postao juniorski prvak Hrvatske u biljaru, izborio i nastup na EP u Bugarskoj

Foto: Marko Nedoklan

VINKOVCI, Marko Nedoklan iz Cerića, inače član Biljar kluba Cibalia, postao je juniorski prvak Hrvatske te s time se kvalificirao i na Europsko prvenstvo koje će se održati u Bugarskoj. Govoreći o svome uspjehu Nedoklan kaže kako će mu odlazak na Europsko prvenstvo biti dodatan poticaj da još više trenira i samim tim napreduje, a sve s ciljem da ostvari što bolji rezultat u Bugarskoj. Prisjećajući se državnog prvenstva kaže kako je zadovoljan svojom igrom, da mu nije bilo toliko teško ali i da je postigao vrhunski rezultat kakav nije niti očekivao.

“Imao sam želju da se plasiram među prva mjesta ali sam uspio pobijediti u obje discipline. I ostale koje kolege iz kluba ostvarili su odlične rezultate tako da je poslije natjecanja bila velika euforija”, kaže Nedoklan.

Dodaje kako mu je pomoglo što je uspio u glavi potisnuti činjenicu da se bori za naslov prvaka države što mu je omogućilo da igra s minimalnom tremom i pritiskom. Odmah poslije Prvenstva Hrvatska započeo je pripreme i za Europsko prvenstvo što gleda kao jedan veliki izazov.

Nedoklan se prisjetio i kako je počeo igrati biljar kao i kako je došao do toga da postane juniorski prvak države. Kaže kako je počeo igrati s prijateljima u kafićima i klubovima gdje su igrali biljar kako bi se zabavili i skratili vrijeme. Igrali su i pikado i fliper ali je biljar prevladao.

“Kod biljara mi se stvorila velika želja za nastavkom igranja jer sam shvatio da tu zapravo više treba koristiti razum i da je glava jako bitna u čemu smatram za sebe da sam stabilan, a to je preduvjet kako bih postao dobar u ovom sportu. Zbog toga mi je biljar postao jedan od najomiljenijih sportova. Jednostavno sam od biljara iz kafića vidio nešto puno veće i kvalitetnije”, zaključio je Nedoklan.