Mario Banožić pravomoćno kažnjen radi sukoba interesa. Mora platiti 930 eura jer si je sam dodijelio veliki stan u centru Zagreba

Foto: Službena fotografija

ZAGREB, Prema navodima medija ministar obrane u Vladi RH Mario Banožić, inače Vinkovčanin, bio je u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan. Da je tako potvrdio je i Visoki upravni sud RH koji je odbio žalbu Banožića na raniju, nepravomoćnu presudu Upravnog suda u Zagrebu. Podsjećamo kako je postupak pokrenuo Banožić i to nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo da je sam sebi dodijelio veliki državni stan u vrijeme dok je bio ministar državne imovine.

Kako se navodi on je sam potpisao odluku o tome iako to nije u skladu sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, a osim toga na raspolaganju su mu bila još dva državna stana ali si je Banožić odabrao najveći. Banožić, tada ministar državne imovine, odabrao si je trosobni stanu od 90-ak kvadrata u strogom centru Zagreba koji se nalazi vrlo blizu sjedišta Ministarstva državne imovine. U ponudi je tada imao i stanove od 53 i 73 kvadrata.

Zbog ovog sukoba interesa Banožić će morati platiti novčanu kaznu od 930 eura odnosno 7.000 kuna. On ovu sada pravomoćnu presudu može još pokušati srušiti na Ustavnom sudu RH.