Marijan Živković dobitnik nagrade HGK “Zlatna kuna”

Foto: HGK

ZAGREB, Hrvatska gospodarska komora na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijelila je nagrade Zlatna kuna – priznanje najboljima u hrvatskom gospodarstvu za iznimne rezultate ostvarene u 2022. godini. Nagradu za životno djelo Hrvatske gospodarske komore dobio je Marijan Živković, inače vlasnik obiteljske tvrtke i maloprodajnog lanca trgovina Patričar.

“Priznanje mi puno znači jer sam puno radio za obitelj i druge, a sada je to netko prepoznao pa sam neviđeno sretan. Bogatstvo i novac ne znače mi ništa, dovoljno je da čovjek može pristojno i dostojanstveno živjeti jer kada umire, ništa u grob ne nosi”, rekao je prilikom dodjele Živković.

Dodao je i kako nagradu posvećuje Slavoniji i malom čovjeku te izrazio zahvalnost svima koji su ga prepoznali kao poduzetnika i humanog čovjeka.

Tvrtka “Patričar” ima 162 zaposlenika kao i 50 trgovina koje se nalaze uglavnom na području Vukovarsko-srijemske županije. Bavi se i veleprodajom, primjerice papirne konfekcije za ugostiteljstvo diljem Hrvatske.