Marijan Pavliček izabran za zamjenika predsjednice Hrvatske konzervativne stranke

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na II. Općem saboru Hrvatske konzervativne stranke (HKS) dogradonačelnik Vukovara i predsjednik gradske podružnice HKS-a Marijan Pavliček izabran je za jednoga od dva zamjenika predsjednice stranke Ruže Tomašić.

„Posljednjih 20 godina, vodeći ljudi države, izgubili su kontakt sa običnim narodom, dok se oni prepucavaju i klanjaju svjetskim moćnicima,  mladi masovno napuštaju državu, javni dug raste, manjine vrše pritisak na šutljivu većinu,  ponašaju se kao da smo na Titaniku, brod tone, a orkestar svira posljednju pjesmu“, rekao Pavliček.

Također je pozvao sve one pravaše, razočarane u trenutnu pravašku politiku, da se priključe Hrvatskoj konzervativnoj stranci budući da baštine isti svjetonazor. Istakao je da upravo konzervativci, u političkom rasulu koje trenutno vlada, moraju biti glas običnog puka, te raditi u interesu malih ljudi. Rečeno je i da je cilj HKS-a dalje raditi na osnivanju općinskih i gradskih organizacija te se što kvalitetnije pripremiti za lokalne, ali i moguće prijevremene parlamentarne izbore, kako bi stranka postala parlamentarna i mogla sudjelovati u kreiranju državne politike. Izaslanici na stranačkom Saboru za predsjednicu su izabrali Ružu Tomašić, a za drugoga zamjenika Zvonimira Golema iz Zagreba.

IVAN MATIĆ