Malim Marinčanima na trećem mjestu u državi čestitao župan Dekanić

Foto: VSŽ

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, primio je danas učenike drugih i trećih razreda OŠ Nuštar, PŠ Marinci, koji su se, u sklopu Nacionalne smotre Turističke kulture u Splitu, sa svojim projektom svrstali među najbolja tri.

“Sretna sam što smo na ovakav način predstavili svoju županiju, našu općinu i naše mjesto. Ponosne smo na našu djecu i nastavljamo dalje”, rekla je učiteljica Nevenka Škrabo.

Župan Dekanić je čestitao učenicima na plasmanu, te rekao kako su ti rezultati pokazatelj koliko se i u područnim školama dobro i kvalitetno radi.

“Djeca su sve prisutne tijekom posjeta oduševila svojim nastupom, pa su stoga pozvana da nastupe na obilježavanju Dana Županije, koji će se održati u petak u Županji”, rekao je Dekanić.

Inače, projekt malih Marinčana – Brune Odora, Gabriela Šugara i Nicole Kvake, koji je osvojio srca nacionalnog žirija bila je turistička iskoristivost narodne medicine. Cilj je bio popularizirati narodnu medicinu i osvijestiti važnost očuvanja njenih receptura koje su trajni simbol kulturnog o folklornog identiteta ovoga kraja.

Foto: VSŽ