Lovac iz Borova ranio migranta iz Indije

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Tijekom nadzora državne granice 26. veljače, oko 9,15 sati uz obalu rijeke Dunav kod Borova, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su zatekli grupu osoba bez dokumenata. Pregledom osoba policijski službenici uočili su kako jedan muškarac iz grupe ima ozljedu na nozi te mu pružili prvu pomoć, a po dolasku hitne medicinske pomoći prevezen je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar. Ostale osobe iz grupe su radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije. Policijski službenici utvrdili su kako se radi o državljanima Indije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku radi čega je nad njima proveden upravni postupak te su smješteni su u Tranzitno-prihvatni centar za strance Tovarnik do izvršenja readmisije u Republiku Srbiju. U vukovarskoj bolnici utvrđeno je kako je 24-godišnji državljanin Indije teško tjelesno ozlijeđen vatrenim oružjem. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uhićen je 42-godišnjak iz Borova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25. veljače oko 20 sati u lovištu na području općine Borovo, tijekom najavljenog lova, 42-godišnjak u namjeri zastrašivanja pucao iz lovačke puške koju zakonito posjeduje prema grupi državljana Indije te tom prilikom doveo u opasnost njihove živote i jednog teško ozlijedio. Jučer, 27. veljače, 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Đeletovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Računalna prijevara na štetu 76-godišnjaka iz istog mjesta. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 24-godišnjak u siječnju otuđio 76-godišnjaku bankovnu karticu s PINom te u nekoliko navrata s bankomata isplatio novac u iznosu od preko 10.000 kuna ukupno. Protiv 24-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda, od 25. do 27. veljače na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Oko 15,15 sati 26. veljače u Mohovu, 26-godišnji vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu (1,00 g/kg) zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobini ceste sletio je s kolnika pri čemu je lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 20 sati u Gradištu, 33-godišnja vozačica osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu (1,41 g/kg) zbog neprilagođene brzine kretanja vozila udarila je vozilom u zaustavljeni osobni automobil, pri čemu je 24-godišnji vozač zaustavljenog vozila lakše ozlijeđen.

Jučer, 27. veljače oko 19,50 sati u Dugoj ulici u Vinkovcima, 16-godišnji vozač bicikla kretao se nogostupom i udario tijelom u drvenu prepreku, postavljenu radi sprječavanja kretanja pješaka tim dijelom nogostupa, te pao s bicikla na nogostup pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometne nesreće sa materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (2), Boboti i Ivankovu.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 20 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,12 g/kg zabilježena je kod 21-godišnjeg vozača u Županji.