Lions klub Vukovar sudjelovao u organizaciji razmjene mladih

Foto: Lions klub Vukovar

VUKOVAR, U sklopu projekta „Razmjena mladeži i kamp“ organizacije Lions club Internacional Lions klub Vukovar  je tijekom srpnja bio host-domaćin za dvije mlade osobe iz Finske i Italije. U isto vrijeme vukovarski lionsi bili su sponzor za odlazak dvoje mladih vukovaraca u Švicarsku i Grčku.

„U svom desetodnevnom boravku u Vukovaru dvoje mladih šesnaestogodišnjaka,  Riina Rantanen iz Uusikaupunka (Finska) i Lorenzo Bini iz mjesta Palazzolo dello Stella (Italija) imali su priliku upoznati sve važnije kulturne i povijesne znamenitosti grada Vukovara, družiti se s vršnjacima te sudjelovati u različitim aktivnostima. Tijekom svog boravka boravili su u host-obiteljima te su otkrili kako su se osjećali kao ravnopravni članovi obitelji te nisu skrivali oduševljenje našom kulturom, gostoprimstvom te svim vjerskim, prirodnim i kulturno-povijesnim znamenitosti Grada Vukovara i okolice“, navode iz Lions kluba Vukovar.

Pojašnjavaju i kako je program razmjene mladih i kamp mladih utemeljen s osnovnim ciljem stvaranja i njegovanja duha razumijevanja među narodima svijeta. Namjena programa nije turistička posjeta, niti u svrhu školovanja ili zapošljavanja, već je jedinstvena mogućnost učenja o drugoj kulturi i načinu života zemlje u kojoj borave. Mlade osobe od 16 do 22 godine sudjelujući u kampu za mlade i životu u host-obitelji imaju priliku upoznati kako druge kulture „dišu“ te stjecati nova iskustva koja u vrijeme adolescencije pomažu pri formiranju stavova i traženja vlastitog identiteta i samostalnosti.