Limači NK Osijeka pobjednici 14. Memorijalnog turnira Danijel Popović

VUKOVAR, Limači NK Osijeka pobjednici su 14. Memorijalnog turnira Danijel Popović koji se ovoga vikenda igrao na vukovarskom Gradskom stadionu u spomen na ovoga tragično stradalog nogometaša koji ponikao u Vukovaru. Osječani su u finalu pobijedili svoje vršnjake iz HNK Cibalije. Treće mjesto na ovogodišnjem turniru osvojili su domaćini, HNK Vukovar 1991., četvrti su bili limači HNK Dubrovnika 1919., a potom slijede NK Fruškogorac i NK Olimpija. Za najboljeg vrata turnira proglašen je Luka Kovausko (HNK Cibalia), najbolji strijelac je Duje Budiša (NK Osijek) dok je titulu najboljeg igrača osvojio Krešimir Vrbanac. Momčadi HNK Dubrovnik 1919. pripao je pokaz za fair play. Prisjećajući se Danijela Popovića, koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 23. listopada 2002. godine, voditelj Nogometne škole „Mali Vukovarac“ Slavko Baketa rekao je kako se radilo o iznimnom talentu pred kojim je bila velika nogometna karijera.

„Igrao sam s mnogim igračima ali su Davor Šuker i Siniša Mihajlović bili nešto posebno. Danijel Popović je bio u razini s njima i vjerujem da nije bilo te prometne nesreće da bi danas možda igrao i na EP u Francuskoj. Naime, on je bio standardni član mlade reprezentacije Hrvatske u generaciji Srne, Carevića, Mikulića…“, rekao je Baketa.

Podsjetio je kako je Popović karijeru započeo u NK Dunavu iz Dalja odakle je prešao u HNK Vukovar 91 gdje je odmah ukazao na svoj iznimni talent. Igrao je na mjestu napadača. Vukovarci i danas se sjećaju jesenje polusezone kada je u 15 utakmica postigao 22 zgoditka i iako nije igrao proljetni dio za Vukovar ostao je najbolji strijelac druge HNL. U prijelaznom roku te polusezone prešao je u francusku Bastiu odakle se potom vratio u Hrvatsku, u NK Osijek.

„Krasila ga je izuzetna brzina i osjećaj za prostor i gol. Prepoznatljiv je bio i po prvom koraku. Jednom riječju bio je izniman igrač, pravi dragulj. Velika šteta je i za hrvatski i za svjetski nogomet što ga više nema“, rekao je Baketa.

IVAN MATIĆ