Limači HNK Vinkovci imali zapažen nastup na turniru Međugorje 2016.

VINKOVCI, Na Međunarodnom turniru Međugorje 2016. limači HNK Vinkovci osvojili su peto mjesto u konkurenciji 16 momčadi. Trener ove selekcije HNK Vinkovci Slaven Červenjak kaže kako se radi o dječacima rođenim 2006. godine kao i da je iznimno zadovoljan igrama i rezultatima svojih igrača.

„Bilo je super krenuvši od organizacije samoga turnira pa preko djece i do igre i rezultata. Izgubili smo u četvrtfinalu od Sarajeva iz Željezničara koji je kasnije bio i pobjednik turnira. Međutim, radi bolesti mi na turniru nismo mogli računati na 4-5 igrača. Vjerujem kako bi naš rezultat bio i bolji da su i ta djeca mogla igrati“, kaže Červenjak.

Za ovu generaciju limača Červenjak kaže kako se radi o talentiranoj djeci koja vole i žele trenirati. Iako im je po devet godina oni već četiri godine treniraju s Červenjakom što se pokazuje i na terenu.

„Još dok su išli u vrtić, kada su imali po pet godina, krenuli smo s treninzima. Na početku smo se igrali nogometa, a sada radim s skupinom od 20-ak djece. Napreduju iz tjedna u tjedan i među njima ima zaista talentirane djece“, rekao je Červenjak.

IVAN MATIĆ