Kuna od danas odlazi u povijest

Novac
Foto: www.index.hr

VUKOVAR, Subota, 14. siječanj 2023. godine, ostat će zapisan kao jedan od značajnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti. Naime, s ponoći subota na nedjelju hrvatska kuna odlazi u povijest. Od nedjelje, 15. siječnja 2023. godine, euro će biti jedina valuta za plaćanje.

Podsjećamo kako je je euro kao službena valuta u Hrvatsku ušao s prvim minutom nove 2023. godine. Prvih dva tjedna moglo je se plaćati i u kunama i u eurima, a od nedjelje euro ostaje jedina valuta za plaćanje. Iako kuna više neće biti u službenom plaćanju tijekom cijele godine građani će je moći zamijeniti u bankama ili u FINA-i. Isto se odnosi i na kovanice koje će se također tijekom cijele godine moći zamijeniti za eure ili pak te iznose prebaciti na račune građana.

Prvih dana u Hrvatskoj vladao je pravi kaos s uvođenjem eura. Međutim, iz dana u dan situacija se popravljala iako još uvijek ima problema. Najveći problem predstavlja poskupljenje svega i svačega što prije svega osjete i vide građani kada odu u prodavaonice.