Krađa goriva, prodaja duhana, marihuane, internet prijevara, prometne nesreće…

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U redovitom priopćenju PU vukovarsko – srijemske stoji kako je u vremenu od 18. do 20. studenog u Negoslavcima otuđeno 750 litara pogonskog goriva iz spremnika na teretnom vozilu vukovarskih registracijskih oznaka, čime je 41-godišnji vlasnik oštećen za iznos od više tisuća kuna. Protiv počinitelja policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“.

U Oroliku je 19. studenoga, u 2:40 sati, dojavljeno kako je otuđen automobil. Automobil je bio parkiran ispred obiteljske kuće, vrata nezaključana, a kontakt ključ ostavljen u pretincu automobila. Policijski službenici su ubrzo pronašli otuđeni automobil u centru Starih Jankovaca, a nedaleko od mjesta pronalaska su zatekli 22-godišnjaka iz Vrpolja kojeg su priveli u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinitelj opisanog kaznenog djela. Nad 22-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“, radi čega je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 19. studenog, 36-godišnjakinja je prijavila vinkovačkoj policiji kako je prevarom oštećena za iznos od preko 5.000 kuna.

„36-godišnjakinja se 16. studenog javila na internetski oglas za povoljne kredite te preko društvene mreže Facebook dogovorila isplatu kredita u iznosu od 25.000 eura. Nepoznati počinitelj ju je doveo u zabludu da će joj uplatiti dogovoreni novčani iznos kredita nakon što podmiri bankovne troškove transakcije u iznosu od preko 5.000 kuna, što je oštećena i učinila, no uplatu iznosa kredita nije primila. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara“, navode iz policije.

U Otoku 19. studenoga, u 10:30 sati, policijski službenici su zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak.  Prilikom kontrole na suvozačevom sjedalu uočili su vrećicu sa sitno rezanim duhanom bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Priveden je u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je utvrđeno kako je duhan kupio od 53-godišnjaka u Otoku. Policijski službenici su potom u službene prostorije priveli 53-godišnjaka te u provedenom kriminalističkom istraživanju utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Od 53-godišnjaka je oduzeto 60 PVC vrećica s preko 32 kilograma sirno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Protiv 53-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok protiv 31-godišnjaka slijedi obavijest nadležnom područnom carinskom uredu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama.

Tijekom vikenda u Županji su uhićene tri osobe zbog neovlaštenog posjedovanja droge te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Nakon što su u večernjim satima 19. studenog kod nogometnog stadiona u Županji 27-godišnjak i 19-godišnjakinja zatečeni s manjim količinama droge, privedeni su u službene prostorije policije gdje je preliminarnim testiranjem utvrđena pozitivna reakcija na drogu tipa „marihuana“. Tijekom kriminalističkog istraživanja, 19-godišnjakinja je na adresi stanovanja dragovoljno izručila još 38 PVC paketića marihuane ukupne težine 59,5 grama. Potom je 20. studenog, temeljem sudskog naloga, obavljena pretraga doma i drugih prostorija 19-godišnjaka kada je pronađeno i oduzeto četiri PVC paketa s ukupno 74,7 grama marihuane.

„Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjakinje i 19-godišnjaka su podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok je protiv 27-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja droge, sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga“, izvijestili su iz policije.

Tijekom vikenda, od 18. do 20. studenog, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega 9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Orolik, Vinkovci-2, Vukovar-3, Županja, Mirkovci, Šarengrad) te jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u Vinkovcima.

Ta nesreća dogodila se u subotu, 19. studenog oko 11:50 sati, kada se 32-godišnjakinja iz Vinkovaca dolaksom do raskrižja nije zaustavila i propustila sva vozila, iako je bila dužna to učiniti, već je nastavila voziti kroz raskrižje. Zbog toga je u raskrižju udarila u osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak iz Vinkovaca. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 32-godišnja vozačica. Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 9 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 1,78 g/kg zabilježena je kod 31-godišnjeg vozača osobnog vozila u Vukovaru, u Ulici Vatroslava Lisinskog, koji je zatečen u subotu, 19. studenog oko 02,15 sati, te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 41 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila