Koristi od niže cijena plina građani će osjetiti tijekom jeseni i zime

Foto: mini.hr

VUKOVAR, Plinara Istočne Slavonije (PIS) je u prošloj godini zabilježila najbolje poslovne rezultate od osnivanja tvrtke. Istaknula je to direktorica PIS-a Marija Ratkić koja je o ostvarenim poslovnim rezultatima izvijestila i članove Skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

„Izvršili smo sve zacrtane planove, za 4,6 milijuna kuna kupili smo plinsku mrežu Županje, obnovili aparaturu i uređaje za kvalitetnu distribuciju i opskrbu plinom, obnovili vozni park… U isto vrijeme smo povećali i likvidnost društva te povećali profitabilnost. Važno za tvrtku je i to što smo smanjili distributivne gubitke na 0,05 posto što je jedan od najboljih rezultata distribucije u Hrvatkoj“, rekla je Ratkić.

Govoreći o prošlogodišnjim poslovnim rezultatima dodala je i kako su isto tako povećali i prodaju plina ali i broj priključaka. Pojašnjava kako je osnovni razlog tome činjenica da cijena plina na tržištu pada mjesecima tako da se dio potrošača odlučio vratiti u sustav. Kada je riječ o distribuciji plina za grijanje građane zanima i kako je moguće da su računi za plin visoki i tijekom ove godine koja važi za jednu od najtoplijih godina uopće.

„Razlog tome je što su unatoč toplijim temperaturama noći i dalje hladne tako da mnogi građane i dalje u večernjim satima zagrijavaju stan. Inače, cijena plina od 1. travnja niža je za 20 posto ali će građani koristi od toga imati tek tijekom jeseni zime“, rekla je Ratkić.

Plinara Istočne Slavonije na popisu ima trenutno 20.200 priključaka plina među kojima je i 1.060 njih neaktivno s obzirom da su se proteklih godina isključili iz sustava.

IVAN MATIĆ