Konstituirano Gradsko vijeće Vukovara: Tomislav Šota predsjednik vijeća, SDSS nije došao

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije provedenih lokalnih izbora održana je konstituirajuća sjednica Gradsko vijeća Vukovara. Slijedom rezultata izbora koalicija Gradsko vijeće Vukovara broji 23 člana od čega koalicija HDZ-HKS ima 14 vijećnika, SDP 3, SDSS 2, DSS 2, Stranka Bandić Milan 1 i Živi zid 1. Većinom glasova vijećnika za predsjednika Gradskoga vijeća izabran je Tomislav Šota (HDZ) dok je za potredsjednika vijeća, također većinom glasova, izabran Robert Rapan (HKS). Potpredsjednik Gradskoga vijeća iz redova oporbe nije izabran s obzirom da se oporbene stranke nisu dogovorile oko zajedničkog kandidata tako da niti jedan od tri predložena kandidata nije dobio dovoljan broj glasova. Izabrani su i članovi devet odbora Gradskoga vijeća kako bi ono, kako je rekao Šota, moglo što prije početi s radom.

„Očekujem od svih da jednako doprinose razvoju Grada, da donose mudre i dobre odluke i ne bave politikanstvom“, rekao je Šota.

Na konstituirajuću sjednicu Gradskoga vijeća nisu došli izabrani predstavnici SDSS-a (Vojislav Stanimirović i Đorđe Ćurčić). Pretpostavlja se kako će oni u vijeće imenovati svoje zamjenike. I da će se oni pojaviti na prvoj slijedećoj sjednici Gradskoga vijeća.