Konstituirana županijska Skupština, Dražen Milinković predsjednik, a Zdravko Kelić zamjenik predsjednika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Konstituirajuća sjednica Skupštine Vukovarsko-srijemske županije održana je u Vukovaru, a na njoj je Dražen Milinković (HDZ), većinom glasova, izabran za predsjednika. Također većinom glasova zamjenik predsjednika županijske Skupštine postao je Zdravko Kelić (HSS). Novi saziv županijske Skupštine broji 43 vijećnika od čega koalicija HDZ-HKS-HSS-HSU-BUZ ima 22 vijećnika. Nezavisna lista, koju je predvodio Tomislav Panenić, ima 7 vijećnika dok koalicija SDP-HNS-HSLS ima 6 vijećnika. SDSS ima 3 vijećnika koliko ima i Živi zid. HSP AS ima 2 vijećnika. Podsjećamo da je za župana Vukovarsko-srijemske županije na prošlim lokalnim izborima izabran Božo Galić (HDZ) dok će dužnost dožupana obnašati Damir Barna (HDZ) i Josip Dabro (HDZ). Dožupan iz redova srpske nacionalne manjine je Đorđe Ćurčić (SDSS).

„Očekujem da kao i u prethodnom mandatu imamo konstruktivnu suradnju za boljitak županije i ovoga kraja. Od oporbe očekujem da bude konstruktivna te da zajedno sve kvalitetne i dobre prijedloge izglasamo, a onda i provedemo. Od ovoga saziva Skupštine očekujem da se više bave problemima gospodarskog karaktera“, rekao je Milinković nakon što je izabran za predsjednika Skupštine.

Župan Galić istakao je kako očekuje da će svi zajedno, bez obzira na političku opredijeljenost, raditi na realizaciji zacrtanoga  plana i projekata koji su već započeli ili su u pripremi. Novinarima se obratio i Barna koji je rekao kako će insistirati da se većina sjednica županijske Skupštine održava u Vukovaru koji je administrativno i pravno sjedište Vukovarsko-srijemske županije.