“Konj, prijatelj i učitelj”, projekt namijenjen vinkovačkim osnovnoškolcima za sretniji i zdraviji razvoj

Foto: Grad Vinkovci

U vinkovačkom Konjičkom klubu Satir predstavljen je projekt „Konj prijatelj i učitelj“ koji Klub provodi u suradnji s vinkovačkim osnovnim školama, a financiran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta i Grada Vinkovaca.

Učenici šestih i sedmih razreda vinkovačkih osnovnih škola kroz ovaj zanimljiv projekt imaju priliku upoznati se s jahanjem kao sportom. Tako će steći nove vještine, unaprijediti svoje psihofizičke sposobnosti, naučiti brinuti o životinjama i što je najvažnije – boraviti u prirodi na svježem zraku i u dobrom društvu, rečeno je tijekom predstavljanja projekta.

Riječ je o oko 500 učenika osnovnih škola Antuna Gustava Matoša. Josipa Kozarca, Nikole Tesle, Ivana Gorana Kovačića i Ivana Mažuranića. Ugovor o provedbi projekta potpisali su predsjednik Satira Ante Lovrić i gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Po riječima Ante Lovrića, cilj je djecu maknuti iz zatvorenih prostora i udaljiti ih malo od mobitela i laptopa, kako bi uživali u prirodi, na čistom zraku i druženju s konjima. Gradonačelnik Ivan Bosančić ocijenio je kako će projekt zasigurno pridonijeti zdravijem i kvalitetnijem odrastanju djece u Vinkovcima.

Foto: Grad Vinkovci