Kod zgrada Dunav 1. i Dunav 2. graditi će se parkiralište s 32 novih parking mjesta

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je ispred Grada s vinkovačkom tvrtkom Cestorad ugovor za projekt izgradnje pristupa i parkirališta višestambenih zgrada u Dunavskoj ulici, poznatih kao Dunav 1. i 2., s kojim će se trajno riješiti problem parkirališnih mjesta s kojim se suočavaju stanari.

„Prepoznajući problematiku nedovoljnog broja parkirališnih mjesta u Dunavskoj ulici s kojom se suočavamo duže vrijeme, a u svrhu njenog rješenja potpisali smo ugovor o izgradnji parkirališta s 32 nova parkirališna mjesta za stanare višestambenih zgrada te ulice. Vjerujem kako će novo parkiralište biti na korist i zadovoljstvo svih stanara Dunavske ulice i građana tog dijela grada“, rekao je Penava.

Projektom je predviđena izgradnja pristupne ceste površine 767 m2, parkirališta 534 m2 i nogostupa 444 m2 s novom kolničkom konstrukcijom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Izgradit će se 32 nova parkirališna mjesta od kojih su 4 parkirališna mjesta za osobe smanjenje pokretljivosti. Vrijednost ugovorenih radova iznosi preko 1,6 milijuna kuna.