Kod Vukovara “isplivali” ostaci broda potopljenoga 1991. godine

Foto: Marinko Rajić

VUKOVAR, Vukovarac Marinko Rajić objavio je svome Facebook profilu olupine broda čiji su ostaci pojavili se u koritu Dunava kod Vukovara, nasuprot klaonice kod Velike ade. Po riječima Rajića radi se o brodu čiji se ostaci ne nalaze u plovnom putu i tako ne predstavljaju opasnost po druge brodove ali svakako predstavljaju opasnost za druge ljubitelje Dunava i to posebno one koji dobro ne poznaju rijeku.

„Naletom čamca ili manje brodice na te ostatke broda netko bi mogao nastradati. Radi se o brodu teglenici koji je dugačak 60-ak metara i čiji ostaci se nalaze na 30 metara od srbijanske strane obale rijeke. Mislim kako bi to trebalo što prije riješiti jer ne znamo niti što se nalazi u unutrašnjosti broda“, rekao je Rajić.

Dodaje i kako je prije nekoliko dana jedan čamac za malo naletio na te ostatke te da je stoga potrebno nešto napraviti kako bi se ostaci broda izvukli. Prema neslužbenim informacijama radi se o teglenici koja je potopljena 1991. godine prilikom agresije na Vukovar i Hrvatsku.

Građani su nam dojavili kako su se radi niskog vodostaja Dunava i kod Opatovca, nizvodno od Vukovara, u koritu rijeke pojavili ostaci još jednog broda za kojega se ne zna kada je potopljen niti o kojem brodu se radi.