Kod Štitara pronađeno 11 tromblonskih mina, dovršeno kriminalističko istraživanje protiv 7 navijača

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je jučer navečer građanin prijavio policiji pronalazak veće količine minsko-eksplozivnih sredstava u vodi i na obali rijeke Save na predjelu Poloj u Štitaru. Policijski službenici PGP Županja osiguravali su mjesto pronalaska do dolaska policijskih službenika protueksplozijske zaštite.

“Tijekom današnjeg jutra, policijski službenici protueksplozijske zaštite su pronašli 11 tromblonskih mina i na siguran način kontroliranom eksplozijom uništili na mjestu događaja”, navode iz policije.

Policija je izvijestila i o tome da su dovršili opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su sedam hrvatskih državljana u dobi od 49, 47, 40, 38, 35, 31 i 30 godina, 2. rujna 2023. godine u 18,15 sati, na nogometnom stadionu u Vukovaru, za vrijeme odigravanja nogometne utakmice između „HNK Vukovar 1991“ i „HNK Cibalia“, preskočili zaštitnu ogradu i nedopušteno ušli u natjecateljski prostor, čime su počinili prekršaj iz članka 4. stavka 1. podstavka 10. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima”, stoji u priopćenju policije.

Navode i kako je protiv počinitelja prekršaja podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu radi provođenja prekršajnog postupka.