Koaliciji HNS-HSS-ANU za podršku kandidaturi Nenada Bučka za vukovarskog gradonačelnika pridružio se i HSLS

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR. Koaliciji HNS-liberalni demokrati, HSS i ANU (Aktivni nezavisni umirovljenici) za podršku kandidaturi Nenada Bučka za gradonačelnika Grada Vukovara danas se pridružio i HSLS.

Zahvalivši se na podršci toj najstarijoj stranci u Republici Hrvatskoj, Nenad Bučko izrazio je zadovoljstvo što je koalicija dobila novog partnera kao i što je program za Vukovar prepoznat kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj.

„Želio bih se zahvaliti na podršci Hrvatske socijalno-liberalne stranke mojoj kandidaturi. Našu koalicijsku priču odlučili smo proširiti zato što su nam se dotaknule programske teme – ponajprije najvažnije točke, a to je tema transparentnosti. Većina vas ovdje zna da je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, inače gradonačelnik grada Bjelovara, prvi u Hrvatskoj pokrenuo svojevrsnu revoluciju u transparentnosti tako što je uveo aplikaciju u kojoj je svaka isplata iz gradskog proračuna javno dostupna svim građanima. Zašto je to bitno u Vukovaru mnogima nije dovoljno jasno. Vukovar ima proračun od preko 500 milijuna kuna, dok recimo Đakovo koje ima isti broj stanovnika ima proračun od oko 160 milijuna kuna, a četiri puta veći Osijek od Vukovara ima proračun veći za tek 200 milijuna kuna. Građani imaju pravo znati gdje i kako se troši taj novac. Odgovorna i poštena vlast nema što skrivati”, kazao je Nenad Bučko.

Ukoliko mu građani na predstojećim lokalnim izborima poklone povjerenje Bučko je obećao kako će takva aplikacija biti uvedena i u Vukovaru..

“To je temelj svih razgovora za sutra. Ono što je bitno jest da je većina političkih opcija danas u Vukovaru počela pričati o transparentnosti nakon što smo mi
pokrenuli tu temu koristeći upravo primjere dobre prakse iz cijele Hrvatske. Jedini trenutno konkretno komuniciramo kako temu transparentnosti ostvariti i na koji način. U proračunu koji je, kao što sam rekao, veći od pola milijarde kuna svaka isplata mora biti javno dostupna svim građanima”, poručio je Nenad Bučko, kandidat koalicije HNS-liberalni demokrati-HSS-ANU-HSLS za gradonačelnika Grada Vukovara.

„HSLS i HNS su istinski liberalne stranke. Uvidjevši dobru ekipu u HNS-u i timu Nenada Bučka podržavamo njihov program, a pogotovo transparentnost koju je naš predsjednik Dario Hrebak isporučio Hrvatskoj. Očekujemo da HSLS po prvi puta nakon osamostaljenja Hrvatske ima gradskog vijećnika u Vukovaru i da Vukovar pretvorimo u grad iz kojega se umjesto iseljavanja čitavih
obitelji, obitelji doseljavaju“, kazao je potpredsjednik HSLS-a Ivan Žeko.